Sháníte Vánoční dárek? Mrkněte na naše tipy - vyberete dárek i pro babičku :o)
0 ks / 0,- CZK

Aveiro Tuňákové Ventresca filety v oliv. oleji 120g

Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.

Aveiro Tuňákové Ventresca filety v oliv. oleji 120g

- 17 %
Výrobce Aveiro
Kód 92131216
Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.
Běžná cena: 80,- CZK
Sleva:
17 %
67,- CZK / 2,58 EUR
SKLADEM
Po ČR doprava zdarma nad 1 500,- CZK
(Zbývá nakoupit za 1 500,- CZK )
Proč nakoupit u nás?
  • 90% zboží máme opravdu skladem a odesíláme do 24hodin
  • zboží můžete vyzvednout na naší kamenné prodejně v Plzni
  • super slevy pro nové a hlavně ještě lepší pro stálé zákazníky
  • na trhu jsme již pět let - v oboru tedy nejsme žádní nováčci
  • Slovensko? Přes 100 odběrných míst DPD Parcelshop

Tuňákové Ventresca filety v olivovém oleji 120g

Aveiro Tuňákové filety Ventresca v olivovém oleji 120g
Ručně zpracovávané Ventresca filety z tuňáka pruhovaného v extra panenském olivovém oleji. Jak si nejlépe přestavit co je Ventresca? Jedná se o to nejlepší z tuňáka, jako je svíčková z hovězího. Přesněji jde o naprostou delikatesu masa ze slabin tuňáka, které obsahuje více tuku a díky tomu je o mnoho chutnější.

Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Tento druh tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti a stává se tak zdravějším pro lidský organismus. Jedná se o část slabin z tuňáka, jež patří mezi naprostou delikatesu, která má velmi šťavnatou, ale zároveň křehkou strukturu. Tuňák je naložen v extra panenském olivovém oleji a mořské soli, díky čemuž si udrží vynikající kvalitu po velmi dlouhou dobu. Tyto filety jsou klasickou pochoutkou každého gurmána.
Složení:
Složení: Filety z výběrového masa tuňáka pruhovaného, olivový olej, extra panenský olivový olej, sůl
Země původu: Portugalsko

Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách!

Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus.

Za rtuť v rybách si můžeme sami

Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii.

Jezte kvalitní ryby

Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného

Mohlo by Vás také zajímat:

ZAVŘÍT×
Tento web používá soubory cookie. Více info Souhlasím