Vážení zákazníci, po dobu rekonstrukce Koterovské ulice, můžete také využít náš zadní vchod. Mapka v kontaktech.

Country Life BIO Fazole mungo 500 g



Cena: 79 Kč / 2,98 EUR


-
+

Popis

BIO Fazole mungo je exotická luštěnina, která se používá v tradiční indické nebo čínské kuchyni. Má příjemnou vůni a lahodnou chuť. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny. Můžete ji využít jako přílohu k různým masitým a bezmasým pokrmům. Oceníte ji však i v polévkách nebo salátech, kde nejlépe vynikne naklíčené mungo.

BIO Fazole mungo - výživná exotická příloha k různým jídlům, která vás okouzlí vůní a lahodnou chutí

BIO Fazole mungo patří podobně jako klasická fazole do řádu luštěnin. Je známá z indické nebo čínské kuchyně, ale postupně si získává srdce lidí po celém světě. Má vysoký podíl bílkovin a vlákniny, ale zároveň nízký obsah tuku. Obsahuje komplexní sacharidy, které jsou hlavním zdrojem energie. Můžete si z ní připravit vynikající přílohu k různým masitým i bezmasým jídlům.

Má příjemnou specifickou vůni a lahodnou chuť, která jemně připomíná hrášek. Hodí se do krémové polévky, ale i do salátů, karbanátků nebo rizota. Využít ji můžete i na přípravu tradičního indického dhalu a užít si exotické chutě u vás doma. Její výhodou oproti klasické fazoli je, že ji nemusíte namáčet několik dlouhých hodin, ale stačí jen dvě hodiny.

Fazole mungo se s oblibou klíčí a klíčky poté vyšperkují obsah živin v různých zeleninových nebo těstovinových salátech, sendvičích a bagetách. Skvěle však dozdobí i stále populárnější asijská jídla, jako například pad thai nebo Bún bò Nam Bô. Pěstuje se v Číně, Indii a Thajsku, kde se používá v kuchyni už tisíce let.

Je vynikajícím zdrojem bílkovin a vlákniny, prospěšné pro vaše trávení. Navíc je bohatá na komplexní sacharidy a má nízký obsah tuku. Spolehlivě vás zasytí a nabije energií. Pochází z ekologického zemědělství. Její chuť si zamilují nejen vegani, ale i všichni ti, kteří rádi zkouší nové kulinářské zážitky.

BIO Fazole mungo a její výhody

  • je exotická luštěnina v BIO kvalitě
  • je známá z indické a čínské kuchyně
  • hodí se jako výjimečná příloha k různým masitým a bezmasým jídlům
  • je vynikajícím zdrojem bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny
  • má specifickou vůni a lahodnou chuť
  • je ideální na klíčení
  • můžete si z ní připravit krémovou polévku, saláty, karbanátky, rizoto a podobně
  • je prospěšná pro trávení
  • pochází z ekologického zemědělství
  • je vhodná nejen pro vegany

Složení

BIO Fazole mungo.

Návod na přípravu

Fazoli mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut.

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty100 g
Energetická hodnota 1146 kJ / 274 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasycené tuky 0,3 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 1,4 g
Bílkoviny 23 g
Vláknina 17 g
Sůl 0,02 g

Upozornění

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Chraňte před slunečním zářením.

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sójových bobů, ořechů a sezamu.