Green Apotheke Špaldová celozrnná vřetena 300 g



Cena: 39 Kč / 1,47 EUR


-
+

Popis

Špaldová celozrnná vřetena jsou tmavě zbarvené těstoviny z kvalitní celozrnné špaldové mouky. Patří ke zdrojům bílkovin a pyšní se také vysokým obsahem vlákniny. Jsou velmi snadné a rychlé na přípravu. Skvěle chutnají v různých omáčkách, salátech, na sladko či zapékané.

Špaldová celozrnná vřetena - těstoviny z kvalitní celozrnné špaldové mouky, které patří k chutným zdrojům bílkovin a vlákniny

Špaldová celozrnná vřetena patří mezi oblíbené zdroje bílkovin a vlákniny. Jsou vyrobeny z kvalitní celozrnné špaldové mouky. Okouzlí vás svou lahodnou chutí a typickým tmavým zbarvením ozvláštní různé pokrmy. Připravíte je velmi snadno a rychle. Můžete je použít jako přílohu k různým druhům omáček.

Případně je můžete ochladit a připravit si z nich čerstvý zeleninový salát obohacený o kuřecí maso či balkánský sýr a bílý jogurt. Můžete je zapéct třeba s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mletým masem nebo sýrem. Pokud jste spíše na sladké, přelijte je omáčkou z ovoce nebo sirupem, přidejte tvaroh a posypte kokosem, skořicí či kakaem. Tyto chutné těstoviny ocení nejen vegani, ale také všichni, kteří rádi ochutnávají něco nového.

Špaldová celozrnná vřetena a jejich výhody

  • lahodné těstoviny z kvalitní celozrnné špaldové mouky
  • mají tmavé zbarvení, které ozvláštní vaše pokrmy
  • patří k oblíbeným zdrojům bílkovin
  • mají vysoký obsah vlákniny
  • hodí se k omáčkám a do salátů
  • můžete je zapékat nebo připravit na sladko
  • jsou vhodné nejen pro vegany

Složení

Celozrnná špaldová mouka.

Příprava

Těstoviny vaříme v osolené vodě s kapkou oleje (v poměru 100 g těstovin /1 l vody) za občasného míchání 4 minuty. Pak necháme 5 minut odstát pod pokličkou, scedíme, případně přelijeme studenou vodou.

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty100 g
Energetická hodnota 1450 kJ / 348 kcal
Tuky 1,8 g
z toho nasycené tuky 0,2 g
Sacharidy 64,5 g
z toho cukry 1,3 g
Vláknina 8,2 g
Bílkoviny 13,4 g
Sůl 0 g

Upozornění

Může obsahovat stopy celeru.