BIO Cejlonská skořice obsahuje prášek z kůry cejlonské skořice (Cinnamomum verum) ve vysoké BIO kvalitě. Cejlonská skořice je známá také jako ,,pravá" skořice, protože se od běžné skořice odlišuje svými vlastnostmi. Chuťově je méně hořká než nejčastěji dostupná čínská skořice, a zároveň obsahuje i menší množství kumarinu. Kumarin je jaterní toxin, který může být ve vyšších dávkách škodlivý a jeho podíl je v potravinách omezen a kontrolován. V klasické čínské skořici se množství kumarinu liší, na rozdíl od ní má cejlonská skořice mnohem nižší hladinu kumarinu, což z ní činí kvalitnější zdroj skořice.
BIO Cejlonská skořice se může pochlubit i bohatým obsahem vlákniny. V gastronomii je velmi oblíbená pro svou nasládlou chuť, výraznou vůni a rozmanité využití. Můžete ji přidat do snídaňové kaše, k ovocnému salátu nebo do smoothie. Je také výbornou ingrediencí při vaření a pečení, ale můžete si z ní připravit i teplý nápoj, který dokonale zahřeje.
Bio prášek z kůry cejlonské skořice (Cinnamomum verum).
Používejte podle vlastní preference. Přidejte BIO Cejlonskou skořici do oblíbené kaše, smoothie nebo jídla.
Nutriční hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1012 kJ / 245 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené tuky | 0,3 g |
Sacharidy | 28 g |
z toho cukry | 2,2 g |
Vláknina | 53 g |
Bílkoviny | 4 g |
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením.