0 ks / 0,- CZK

Nutristar Chléb Slimetta 500 g

Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.

Nutristar Chléb Slimetta 500 g

- 19 %
Výrobce Nutristar
Kód 53131001
Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.
Běžná cena: 58,- CZK
Sleva:
19 %
48,- CZK / 1,83 EUR
SKLADEM
Po ČR doprava zdarma nad 1 500,- CZK
(Zbývá nakoupit za 1 500,- CZK )
Proč nakoupit u nás?
  • 90% zboží máme opravdu skladem a odesíláme do 24hodin
  • zboží můžete vyzvednout na naší kamenné prodejně v Plzni
  • super slevy pro nové a hlavně ještě lepší pro stálé zákazníky
  • na trhu jsme již pět let - v oboru tedy nejsme žádní nováčci
  • Slovensko? Přes 100 odběrných míst DPD Parcelshop

Chléb Slimetta 500 g

Sypká směs pro přípravu chleba se zvýšeným obsahem vlákniny.
Neobsahuje bílou mouku, nebarveno.
Vhodné pro domácí pekárny.
Přidat vodu a droždí.
Složení:
Mouka pšeničná celozrnná, mouka žitná celozrnná, lepek pšeničný, olej řepkový, sůl jedlá. Přidané zdroje vlákniny: brmborová vláknina,řepná vláknina, psyllium mleté, pektin jablečný. Mléko sušené odtučněné, kmín, lecitin sojový, cukr, kvasničný extrakt,xantan,sukraloza. Regulátor kyselosti kyselina askorbová. Konzervant propionan vápenatý.

Nutriční hodnota 100 g sypké směsi:
Energetická hodnota 1596 kJ (379 kcal).
Bílkoviny 14,8 g, sacharidy 57,8 g, tuky 5,9 g, vláknina 24,0 g.
Skladování sypké směsi:
Mimo dosah slunečních paprsků v suchu a teplotě do 25oC. Po otevření sáčku obsah zpracovat během 2 týdnů. Skladování v chladnu a suchu prodlužuje trvanlivost práškové směsi.
Průměrné nutriční informace ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota1596 kJ
Sacharidy - uhlohydráty57.8 g
Bílkoviny - proteiny14.8 g
Tuky5.9 g
Vláknina24 g
Dávkování:
Návod k přípravě v domácí pekárně: Do pekárny nalít 0,5 l vlažné vody a rozdrobit 1 kostku droždí (asi 40 g). Pokud je droždí méně kvalitní, je možno do vody rozmíchat lžičku cukru a nechat droždí oživit asi 15 – 20 minut. Nasypat obsah sáčku (0,6 kg). Původní obsah celého sáčku je určen pro domácí pekárnu se dvěma míchači, např. ETA. Pro menší pekárny je vhodné množství prášku a vody podle potřeby snížit. Zapnout příslušný program na přibližně 2 hodiny, event. 1 – 2 hodiny kynutí a 45 – 60 minut pečení. Při míchání (podle typu pekárny) je případně vhodné setřít nezamíchanou práškovou směs na stěně míchací nádoby k ostatnímu těstu. Návod k přípravě v troubě: Kostku droždí (asi 40 g) rozdrobit do 0,5 l vlažné vody. Případně přidat lžičku cukru a nechat oživit kvasnice asi 15 – 20 minut (není nutné). Potom přidat obsah sáčku 0,5 kg a dobře vypracovat těsto, nechat v míse vykynout v teplém místě 20 – 30 minut. Kynutí může probíhat v troubě nastavené na teplotu 35 – 40o C. Potom znovu lehce promíchat a nechat znovu kynout asi 20 – 30 minut a opět promíchat. Těsto dát do vymazané a moukou vysypané formy (nechat místo na vykynutí) a znovu nechat kynout asi 20 – 30 minut. Silikonové nebo teflonové formy není nutné vymazávat. Při pečení bez formy je riziko propadnutí směsi a je vhodné snížit množství vody, přibližně na 0,4 – 0,45 litru. Následně upéct při teplotě 190 °C asi 45 – 60 minut. Do trouby je před pečením vhodné umístit nádobku s horkou vodou. Před rozmícháním lze do směsi přidat až 150 g semen slunečnice, loupané dýně, lnu, sezamu, v tom případě ještě přidat špetku soli. Upečený chléb je odolný vůči plesnivění, může být uložen i v zakryté nádobě nebo plastovém obalu.

Mohlo by Vás také zajímat:

ZAVŘÍT×
Tento web používá soubory cookie. Více info Souhlasím