Wolfberry Xantanová guma 100 g
- Výrobce: Wolfberry
- Dostupnost: SKLADEM
- Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.
Popis
Xantanová guma - stabilizátor a emulgátor v prášku na výrobu bezlepkových dobrot
Xantanová guma je prášek bez chuti a zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris. Působí jako stabilizátor a emulgátor, který je hydrofilní, dobře na sebe váže vodu, a tak pomáhá zlepšovat kvalitu těsta z bezlepkových ingrediencí. Primárně slouží jako náhrada lepku, ale použít ji lze i na výrobu klasických koláčů a pečiva. Jejím přidáním se těsto stává vláčnější, méně se drolí, lépe drží tvar a má delší trvanlivost. Smíchává se do mouky a může se použít do kynutého, lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného nebo listového těsta. Využít ji můžete i na přípravu dresinků, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce gumových medvídků.
Xantanová guma a její výhody
- slouží jako náhrada lepku
- je prášek bez chuti a zápachu
- působí jako stabilizátor a emulgátor
- používá se na výrobu těsta a domácích pokrmů
Složení
Xantanová guma (E415) 100%.
Tabulka nutričních hodnot
Nutriční hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1317 kJ / 320 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené tuky | 0 g |
Sacharidy | 77 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 3,5 g |