0 ks / 0,- CZK

Aveiro Tuňákové filety v ol.oleji s pomerančem 120g

Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.

Aveiro Tuňákové filety v ol.oleji s pomerančem 120g

- 12 %
Výrobce Aveiro
Kód 92131212
Přihlaste se nebo se zaregistrujte ještě dnes a získejte lepší ceny na většinu našeho sortimentu.
Běžná cena: 60,- CZK
Sleva:
12 %
53,- CZK / 2,04 EUR
SKLADEM
Po ČR doprava zdarma nad 1 500,- CZK
(Zbývá nakoupit za 1 500,- CZK )
Proč nakoupit u nás?
  • 90% zboží máme opravdu skladem a odesíláme do 24hodin
  • zboží můžete vyzvednout na naší kamenné prodejně v Plzni
  • super slevy pro nové a hlavně ještě lepší pro stálé zákazníky
  • na trhu jsme již pět let - v oboru tedy nejsme žádní nováčci
  • Slovensko? Přes 100 odběrných míst DPD Parcelshop

Tuňákové filety v ol.oleji s pomerančem 120g

Aveiro FILETY z tuňáka v olivovém oleji s pomerančem a celým kouskem skořice 120g
Objevte naprosto novou chuť tuňáka. Ručně zpracovávané filety z tuňáka pruhovaného v olivovém oleji, s příchutí pomeranče a skořice.

Maso, stejně jako u všech našich tuňákových konzerv, pochází z tuňáka pruhovaného. Tento druh tuňáka obsahuje mnohem méně rtuti, tím se stává zdravějším pro lidský organismu. Filety jsou obohacené o silné aroma šťavnatého pomeranče, doplněné o neméně výraznou chuť skořice. Nejedná se o žádnou umělou chuť, neboť v každé konzervě naleznete měsíček pomeranče a celý kus skořice.
Složení:
Složení: Tuňák pruhovaný, olivový olej, extra panenský olivový olej, měsíček pomeranče,skořice celá, sůl
Země původu: Portugalsko

Ne všechny ryby je zdravé jíst často, pozor na rtuť v levných rybách!

Díky absenci moře nebyli Češi nikdy zvyklí často jíst ryby a jiné mořské plody. V posledních letech ovšem nastává velký boom v konzumaci ryb a ustálil se všeobecný názor, že čím více jíme ryb, tím zdravější budeme. Jinak jistě správný požadavek odborníků na zdravou výživu, aby lidé jedli co nejvíce ryb, vypadá jinak, uvědomíme-li si, že konzumací této potravy do těla dostáváme značné množství rtuti. Ryby a především ty mořské jsou dokonce nejvýznamnějším zdrojem tohoto jedovatého kovu pro lidský organismus.

Za rtuť v rybách si můžeme sami

Mořské ryby totiž koncentrují ve svých tkáních rtuť, kterou lidstvo ve velkém vypouští do oceánů. Podle výzkumů amerických vědců z Connecticutské univerzity v Grotonu se ovšem problém rtuti v rybím mase, netýká jen ryb mořských. V celosvětovém měřítku se drtivá většina rtuti dostává do moře z ovzduší. Řeky, podzemní voda, usazeniny nebo dokonce i horské prameny, proto rtuť obsahují také. Organické sloučeniny rtuti tak obsahují i ryby žijící ve vnitrozemských vodách. Američtí výzkumníci připomínají, že musíme počítat s tím, že rtuť zůstane v prostředí celé desetiletí poté, co omezíme její zdroje. V Evropě a Americe k významnému omezení emisí rtuti již došlo, na druhou stranu toto omezení vyrovnává průmyslový boom ve Východní Asii.

Jezte kvalitní ryby

Skutečnost, že ryby zůstávají největším zdrojem rtuti, pochopitelně neznamená, že bychom měli na tuto jinak bezesporu podstatnou součást lidské stravy zanevřít. Odborníci spotřebitelům doporučují, aby si pečlivě vybrali jaké ryby konzumovat. Nedoporučují těhotným ženám, kojícím ženám a malým dětem konzumovat maso žraloků, štik, candátů, mečounů a velkých makrel královských. U konzervovaných ryb jako je tuňák či sardinky je důležité jaký druh si vyberete. U oblíbeného tuňáka pozor na tuňáka žlutoploutvého, který obsahuje velké množství rtuti. Naopak se doporučuje konzumace kvalitnějšího tuňáka pruhovaného

Mohlo by Vás také zajímat:

ZAVŘÍT×
Tento web používá soubory cookie. Více info Souhlasím